Arabisch leren

Begin je reis bij Lisanul Arab

Cursus Arabisch

De Arabische taal onderscheidt zich door een rijke woordenschat en een buitengewone eloquentie en welbespraaktheid. De taal is breed toepasbaar. Het is niet alleen de taal van de koran, maar het is ook de voertaal van islamitische lezingen en vrijdagpreken.

Prijzen

Privéles Arabisch

Programma A

54,00 Per 4 weken
  • 1 x per week
  • 1 uur

Programma B

98,00 Per 4 weken
  • 2 x per week
  • 1 uur

Programma C

139,00 Per 4 weken
  • 3 x per week
  • 1 uur

Duolessen

Wil je graag duolessen volgen maar heb je geen duopartner? Neem dan contact met ons op om je in te schrijven voor de wachtlijst van duolessen.

Programma A

35,00 Per 4 weken
  • 1 x per week
  • 1 uur

Programma B

60 Per 4 weken
  • 2 x per week
  • 1 uur

Onze methode

Vanaf de allereerste les zal de docent(e) je onderdompelen in de rijke wereld van de Arabische taal. Hierdoor krijgt je het vertrouwen dat je nodig hebt om te spreken. Deze taalonderdompeling is een belangrijke en effectieve methode voor het verwerven van een tweede taal.

De docent(e) creëert een omgeving waarin je intensief wordt blootgesteld aan de Arabische taal. Je begint in het begin te raden wat de docent zegt en haalt veel informatie uit de context. Je leert dan in het Arabisch denken. Men moet dan accepteren dat men niet 100% alles begrijpt. Dat is een proces waar men doorheen moet. Dus in het begin begrijp je misschien 25% , daarna 30% , 50% en 75% tot ongeveer 95% voor halgevorderden. Bij de volgende fase heb je inmiddels een redelijke woordenschat opgebouwd. De woorden die je al kent worden gebruik om nieuwe woorden uit leggen. Daar waar nodig wordt uitleg gegeven in het Engels.

Deze eerdergenoemde fasen worden bij de westerse methode overgeslagen. De hele les wordt Nederlands gesproken. Men legt hierdoor geen goede basis in de Arabische taal en leert niet in het Arabisch denken. Deze methode is te vergelijken met een huis dat gebouwd is op een zwakke fundering. Bij de minst geringste storm zal het huis instorten.

Tijdens de lessen ligt niet alleen de nadruk op de luister- en spreekvaardigheid, maar ook op de lees-en schrijfvaardigheid. Door het lezen van verschillende teksten wordt je leesvaardigheid en taalbegrip verder verfijnd. Om de grammatica goed onder de knie te krijgen wordt gebruikt gemaakt van Arabische terminologie. Wekelijks maak je opdrachten om o.a. de grammatica en schrijfvaardigheid verder te oefenen.

Verder worden ook lessen in het leren lezen en schrijven aangeboden. Het boek Al-qaida Baghdadiyyah (القاعِدَةُ البَغْدادِيَّة)  wordt gebruikt voor het vlot leren lezen. Het niveau wordt stapsgewijs opgebouwd.  In een speciale schrijfboek worden de schrijfoefeningen thuis verder geoefend.

Kennis hebben van (de Arabische taal) is een verplichting omdat het begrijpen van het boek en de soenna een verplichting is.

Schaych ul Islam Ibn taymiyya 

Arabisch is makkelijk

Het mistverstand bestaat dat Arabisch moeilijk is. Arabisch is makkelijker dan velen denken. Het dient echter wel op de juiste wijze onderwezen te worden. Arabisch wordt in het westen vaak als dode taal onderwezen. De student communiceert bijna de hele les in het Nederlands. Vaak zijn de docenten ook nog ongekwalificeerd, waardoor gebruik wordt gemaakt van verkeerde lesmethodes. Het resultaat is dat men vele lessen verder nog steeds niet een simpel gesprek in het Arabisch kan voeren.

Lisanul Arab onderscheidt zich door de tijdens de les het Arabisch tot leven te brengen.  Aan de hand van alledaagse gespreken leer je in rap tempo de taal spreken en verstaan. De gesprekken gaan vaak over een bepaald thema, waardoor je een rijke woordenschat opbouwt over uiteenlopende onderwerpen.

De docenten zijn bovendien gekwalificeerd en beschikken over de juiste didactische vaardigheden. Om de Arabische taal goed onder de knie te krijgen is het essentieel om les te krijgen van een docent die weet hoe je kennis kunt bijbrengen en welke lesmethodes effectief zijn.

 

Onze Visie

Bij Lisanul Arab begrijpen we dat het leren van Arabisch een waardevolle vaardigheid is die de deuren opent naar communicatie, kennis van de islamitische wetenschappen en cultuur.

Belang van de Arabische taal

Allah heeft Arabisch uitverkoren als taal voor de koran.  Allah zegt in de koran:

 إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ

“Waarlijk, Wij hebben een Arabische Koran neergezonden. Hopelijk zullen jullie begrijpen.”

Het is onmogelijk om de Koran en soenna goed te begrijpen, zonder kennis van de Arabische taal. Het is dus aan elke niet-Arabier om de Arabische taal te leren. Schaych ‘oethaymin zei hierover: ‘Als het begrijpen van het boek van Allah of de soenna van de profeet (vrede zij met hem) afhankelijk is van het leren van de Arabische taal, dan wordt het leren van de Arabische taal verplicht.

Arabisch heeft een positief effect op iemands geloof en manieren. Schaych Islam ibn Taymiyya zei dat taal een groot effect heeft op iemands denken, gedrag en religieuze toewijding. Het leren van de Arabische taal helpt ook om te lijken op de vroege generatie van deze oemmah, de metgezellen.

Arabisch versterkt het geheugen en intelligentie. Imam Moqbil zei dat de wetenschappen van de islam makkelijk zullen zijn voor degene die sterk is in de Arabische taal. Wie de Arabische taal op halfgevorderde niveau beheerst zal merken dat zijn geheugen sterk vooruit is gegaan. Met gemak zal hij de ahadith uit zijn hoofd kunnen leren en de uitleg van de geloofsleer (عَقِيدَة) en monotheisme (تَوْحِيد) begrijpen. Shubah (moge Allah hem genadig zijn) zei: ‘Leer Arabisch, want het vergroot de intelligentie”.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief voor nieuwtjes en acties

Lisanul Arab

Steden
Bedrijfsgegevens

Kvk: 82173060
BTW: NL003650896b80
Telefoonnummer: +31623197511
Email: info@lisanularab.nl

© 2024 Lisanul Arab
Open chat
Voor vragen kunt u ons een whatsapp bericht sturen.