Arabische boeken

Begin je reis bij Lisanul Arab

Lesmateriaal

Lisanul Arab maakt enkel gebruik van onderwijsmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor anderstaligen. Er wordt standaard onderwezen uit het Madinah boek en Arabiya benyna yadayk. Daarnaast wordt ook onderwezen uit Alnahwoe wadih, Alajoeroemiyya en Kitab al Assasi. Voor het leren lezen wordt gebruik gemaakt van de boeken Qaida Baghdadiyya en Qaida Nooraniyya.  Het curriculum is verreikt met ondersteunend lesmateriaal.

Al-Arabiyya beyna yadayk

De Arabiyya beyna yadayk serie bestaat uit 4 niveaus. Aan de hand van dialogen en bijbehorende opgaven leer je de Arabische taal spreken en verstaan. De dialogen zijn thematisch geordend en de nieuwe woorden worden uitgebeeld aan de hand van plaatjes. De behandelde thema’s in het boek gaan over het dagelijks leven, zoals familie, werk, eten en drinken en het gebed. Verder zal je in deze serie je woordenschat flink uitbreiden door teksten te lezen over allerlei onderwerpen.

Madina boek

Het Madinah-boek is een populair boek dat wereldwijd wordt gebruikt om het klassiek Arabisch te leren. De madinah-methode is beknopt en bestaat uit 4 delen en is ontwikkeld door de gerenommeerde universiteit Medinah. De boekenreeks behandelt naast de lees- en schrijfvaardigheid alle belangrijke grammaticaregels. De focus ligt meer op het toepassen van de grammatica dan het uit je hoofd stampen van regels.

Nahwu al wadih

Nahwu al wadih is een bekend grammaticaboek die uit 3 delen bestaat. Dit buitengewone boek onderscheidt zich door de Arabisch grammatica op een eenvoudige wijze uit te leggen zonder af te doen aan inhoud en kwaliteit. Elk hoofdstuk heeft een duidelijke uitleg en een kort en bondige samenvatting van een grammaticaregel. De regels worden inzichtelijk gemaakt door het gebruik van  voorbeeldzinnen. Aansluitend volgen gevarieerde oefeningen om de grammatica eigen te maken.

Kitab al Assasi

Kitab al Assasi is een geweldige serie tekstboeken van de universiteit Umm Al Qura. Deze boekenreeks behoort tot de beste boeken die gebruikt worden voor het onderwijzen van anderstaligen. Deze methode biedt je een goede basis om in versneld tempo Arabisch te leren begrijpen en verstaan. Het niveau wordt stapsgewijs opgebouwd. Na slechts het voltooien van deel 1 en deel 2 heb je al een hele rijke woordenschat opgebouwd..

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief voor nieuwtjes en acties

Lisanul Arab

Steden
Bedrijfsgegevens

Kvk: 82173060
BTW: NL003650896b80
Telefoonnummer: +31623197511
Email: info@lisanularab.nl

© 2024 Lisanul Arab
Open chat
Voor vragen kunt u ons een whatsapp bericht sturen.